در واقع بهترین درمان برای کودک محبت کردن در زمان بیماری می باشد. کودک باید ببیند که پرستار عمیقا او را دوست دارد، برایش عشق می ورزد و سلامتی او برایش اهمیت دارد. محبت روند بهبودی را سرعت می بخشد. پرستار کودک باید به نیازهای کودک توجه کند و کودک نیز قدران محبت ها و صبوری های پرستار خود باشد.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، راضیه فروتن نسب کارشناس ارشد پرستاری کودکان این مرکز آموزشی درمانی به نکاتی که باید پرستار در زمان بیماری کودک در بیمارستان به آنها توجه کند پرداخت:
1. توجه به استراحت کودک بیمار
کودک چه بیمار باشد و چه نه، به خواب کافی نیاز دارد. کودک درزمان بیماری، سرماخوردگی و تب به خواب بیشتری نیاز دارد. و پرستار کودک باید به این موضوع اهمیت دهد و توجه به خواب کودک داشته باشد و محیطی آرام و ساکت برای استراحت کودک فراهم کند
2.هیدراته نگه داشتن بدن کودک یمار
هیدراته نگه داشتن بدن کودک بیمار در دوران بیماری بسیار اهمیت دارد و پرستار باید به این موضوع توجه کند. معمولا کودک بیمار دچار بی اشتهایی می شود و تمایلی به خوردن و نوشیدن نخواهد داشت. پرستار کودک باید بتواند کودک را به خوردن و نوشیدن تشویق نماید. مایعات کافی به کودک بدهد و او را به خوردن آبمیوه های خوش طعم طبیعی که سرشار از ویتامین می باشد و برای بهبودی کودک موثر است، تشویق کند.
رسیدن آب کافی به بدن کودک در دوران بیماری علی الخصوص در مورد کودکان با سنین پایین تر اهمیت ویژه ای دارد، چرا که این کودکان بیشتر در معرض بی آبی و کم آبی بدن قرار دارند. و هرگونه سهل انگاری در این مورد می تواند منجربه بروز مشکلات جدی در کودک شود.
3.جلوگیری از خشکی بینی کودک بیمار
بینی کودک در دوران بیماری باید مرطوب باشد و خشک نشود. داروهای مرطوب کننده بینی برای کودکان زیر ۴ سال خطرناک می باشد. استفاده از از اسپری های مخصوص بینی و یا قطره ای آن برای جلوگیری ازخشکی بینی کودک، مرطوب و ضد عفونی کردن بینی کودک موثر خواهد بود. همچنین پرستار کودک می تواند از بخور دادن هم برای سلامتی و بهبود هرچه سریع تر کودک استفاده کند.
4. محبت کردن پرستاربه کودک بیمار
برخی از کودکان در دوران بیماری دچار اضطراب و استرس می شود، در واقع از بیماری وحشت دارند. پرستار کودک باید در این دوران با بغل کردن و محبت کردن اضطراب و استرس کودک را کم کند و با آرام کردن کودک به او احساس امنیت ببخشد. استرس سطح مقاومت و ایمنی بدن را کاهش می دهد، از این رو آرامش داشتن در روند بهبودی موثر خواهد بود.
در واقع بهترین درمان برای کودک محبت کردن در زمان بیماری می باشد. کودک باید ببیند که پرستار عمیقا او را دوست دارد، برایش عشق می ورزد و سلامتی او برایش اهمیت دارد. محبت روند بهبودی را سرعت می بخشد. پرستار کودک باید به نیازهای کودک توجه کند و کودک نیز قدران محبت ها و صبوری های پرستار خود باشد.
کودک باید به پرستار خود اعتماد داشته باشد. پرستار باید به کودک محبت کند و با او طوری رفتار کند که کودک احساس خوب و خاص بودن داشته باشد
6.پرت کردن حواس کودک بیمار
سرگرم کردن کودک و پرت کردن حواس کودک از بیماری مانع از کج خلقی های کودک می شود. پرستار باید بتواند به خوبی حواس کودک را از بیماری پرت کند.
تماشای تلویزیون تا حدودی می تواند حواس او را پرت کند، اما پرستار برای سرگرمی بیشتر باید خلاقیت داشته باشد و بتواند با در نظر گرفتن شرایط کودک وانجام انواع بازی های مختلف و مفرح کودک را سرگرم کند.
7.محیط بیمارستان برای کودک خسته کننده می باشد، بنابراین پرستار کودک در صورت صلاحدید پزشک می تواند برای بهبود روحیه ی کودک او را به حیاط یا باغ بیمارستان ببرد.
8.در زمان انجام آزمایش و تزریقات پرستار باید بتواند به کودک آرامش دهد. مثلا حواس کودک را اینگونه پرت کند که دستت را آرام و بی حرکت برای من نگه دار...
بهتر است در دوران بیماری و بستری شدن والدین بیشتر در کنار کودک باشند.
پرستار باید برخی از امکانات خانه را در بیمارستان برای کودک فراهم کند، مثلا تماشای تلویزیون یا بازی کردن.
ملاقات با خواهر و یا برادر حتی برای مدت کوتاهی نیز می تواند باعث بهبود روحیه کودک شود و کودک نسبت به بستری شدن در بیمارستان احساس بدی نداشته باشد